"Нямам никакъв нормален и логичен отговор за скандала", заяви спортистката

„Не се чувствам виновна, няма как да съм направила това нещо умишлено и съзнателно”. Така Силвия Дънекова коментира в "Здравей, България" скандала с допинг, заради който беше изгонена от Олимпиадата в Рио. 
 
„Те ме позитивират със съмнение за метаболитен продукт, наподобяващ еритропоетин”, заяви Дънекова. Тя обясни, че това е препарат, който повишава хемоглобина и кислородния обмен и може би дава някаква издръжливост. Спортистката знае, че е забранен препарат. 
 
Първите ѝ проби на урината са били отрицателни. След няколко дни ѝ взели кръв и пак дала урина. Но изненадващо се оказва, че вече е с положителна допинг проба.
 
Дънекова не може да си отговори защо са излезли такива резултатите ѝ. 
 
По темата

„За себе си нямам никакъв нормален и логичен отговор. Шокът и стресът е невероятно голям. Може да ме разбере само човек, който го е преживял”, заяви Дънекова. Тя потвърди, че ѝ е минало като мисъл да се самоубие. 

Сега се чуди и защо допинг комисията не ѝ е дала още Б-пробата. 

От българското спортно министерство пък никой не се е свързал с нея, за да обсъдят скандала.

„Животът ми е разбит на хиляди парчета. В спорта съм от 25 години. Това е смисълът на живота ми”, заяви Дънекова.

По думите ѝ веществото, заради което я обвиняват, може да бъде прието единствено по инжекционен начин.

„Затова стоя тук и казвам, че съм невинна, че не съм го направила. Няма и кой да ми го направи. Не казвам, че съм лежала в леглото и някой го е направил. Невъзможно е”, заяви Дънекова.

По думите ѝ пробите ѝ може да са замърсени с пипета, с която са ги изследвали в лабораторията, може и да са грешка на машината.

„Със сигурност не може да съм отишла там и да съм имала минимално съмнение, че може да се открие нещо в мен”, заяви Дънекова.