Християн Мавродиев се оплака, че е бил малтретиран

Крие ли се насилие под полицейския пагон в Стара Загора? Млад мъж твърди, че е бил жестоко пребит от полицаи в града. 

По темата

24-годишният Християн Мавродиев е бил арестуван за притежание на наркотични вещества. Той твърди, че преди да бъде откаран в ареста е бил малтретиран от няколко служители реда.

"На 17 август от една бензиностанция ме взеха трима полицаи, отвлякоха ме и ме биха зверски, биха ме с палки, беше много жестоко", оплака се той. 

"В дома ми откриха амфетамини, метаамфетамин и марихуана", призна Християн Мавродиев.  От МВР съобщиха, че в дома на Християн са открити  топче, съдържащо кафеникаво кристалообразно вещество с тегло 1.5 грама, реагирало при наркотеста на метамфетамин,  друго топче със 7 грама белезникаво прахообразно вещество, дало реакция, характерна за амфетамин и  4 грама марихуана.

Християн е написал жалба до главния прокурор Сотир Цацаров и двамата с адвоката му искат разследване от София. Според адвоката му Валентин Димитров медицинската експертиза доказва, че ударите по тялото на Християн съвпадат с деня и часа на задържането му. 

От полицията в Стара Загора съобщиха, че ще бъде извършена проверка по случая. От прокуратурата в града казаха, че към момента са образувани бързи полицейски производства с обвинения за притежание на наркотици срещу трима души, един от които е и Християн. 

Какво още разказа Християн пред Тина Ивайлова – гледайте във видеото!