Как да спестим от късната ваканция на море?

По-ниски цени по морето в края на лятото. По традиция в последните дни на август се появяват първите отстъпки по хотели и заведения. Как да спестим от късната ваканция на море?

По темата

В голяма част от хотелите по родното Черноморие цените поевтиняват от този уикенд. За сметка на това обаче, ако изчакаме и бъдем търпеливи още една седмица можем да се възползваме от още по-добри оферти, защото ако сега поевтиняването е с 10% до 15%,то от следващата седмица хотелиери свалят цените с до 50%. 

Снежана Станчева от Хасково има собствен бизнес. През август вече е била на море, но има идея още веднъж да посети родното Черноморие. 

"Ще направим всичко възможно септември пак да отидем. Това е месецът, когато е по-спокойно и има много промоции. Много по-евтино излиза, може би повече от 30%", коментира тя. 

В момента легловата база в повечето курортни комплекси по морето е все още пълна почти на 100%. Такава заетост обаче ще има още седмица и затова хотелиерите бързат да примамят родния турист с изгодни оферти.

"Цената ще бъде по-ниска с около 10-15%. А след първата седмица на септември имаме пакет, който ще бъде7 нощувки на цената на 6", посочва Антон Вълчев, управител .

Това се отнася за хотелите с по-висока категория, при ол-инклузив. Ако обаче бюджетът ни е ограничен, можем да минем на още по-изгоден вариант, но седмица по-късно. Тогава цените освен ще са с 30% до 50% по-ниски в зависимост от дните на седмицата

Така двойна стая, с ползване на безплатен паркинг, басейн и интернет варира от 65 до 90 лева.

Още по-евтин вариант на родното Черноморие са къмпингите. И там са подготвили с до 20 на сто по-ниски цени от другия месец

Отделно родните хотелиери обмислят и пакети за септемврийските празници

Ако цените и сега ви се сторят високи, може да изчакате до средата на месец септември, когато голяма част от хотелите ще  смъкнат цените с над 50 % от сега действащите.

Репортер: Цеца Алексова