Мадя Прадеш Шиврадж Синг Чуан беше масово осмян в социалните мрежи, след като се появиха снимки от комичната случка

Главният министър на индийския щат Мадя Прадеш Шиврадж Синг Чуан стана обект на подигравки в социалните мрежи, след като бяха разпространени снимки от негова инспекция на районите, които пострадаха при опустошителните наводнения в щата.

На снимките се вижда как полицаи носят на ръце министъра през кална вода, която е до глезените, а той е с искрящо бели панталони и бели обувки. След носения на ръце министър върви антуражът му. 

Снимка на усмихващия се Чуан, прегърнал носещите го полицаи, беше поместена на първа страница на печатните медии и предизвика вълна от подигравки в Twitter.

По темата

Наводненията, предизвикани от проливни мусонни дъждове, отнеха живота на стотици в цяла Индия, припомнят БГНЕС и Франс Прес. В Мадя Прадеш поне 15 души са загинали след като реки излязоха от коритата си и наводниха села.

През 2013 година индийски телевизионен журналист беше уволнен след като предаде репортаж за опустошителни наводнения, докато оцелял в стихията местен жител го държеше на раменете си. Журналистът твърдеше, че човекът, когото беше възседнал в плитката вода, сам предложил помощта си в израз на уважение.