Те са гордост за България, написа премиерът във Facebook

"Поздравления за силата, духа и професионализма, който показаха момичетата и треньорският екип. Нежните представителки на България бяха прекрасни, въпреки трудностите, които преживяха". Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook след края на Олимпиадата в Рио. 

"Радвам се, че заедно с Мирела Демирева и Елица Янкова българските момичета успяха да донесат медали и да представят достойно страната ни предвид множеството предизвикателства, с които трябваше да се справят. Гордост за България", казва още министър-председателя, като им пожелава още много успехи. 

Първото отличие за България от Олимпиадата донесе Елица Янкова - с бронзов медал в борбата. Вторият поред и най-големия по тежест медал в България донесе Мирела Демирева - сребро в скока на височина. Това е първото отличие по лека атлетика на Олимпиада след постижението на Тереза Маринова през 2000-та година в Сидни.

Щастието в бронз на тази Олимпиада беше от "златните момичета". Четири от петте грации стъпиха на тепиха за последно. А за България остават благодарностите, че сме се справили по-добре от Лондон преди 4 години. 

По темата