Имаме ясна кандидатпрезидентска двойка, подчерта той

„Ние имаме ясен кандидат, имаме ясна кандидатпрезидентска двойка”, заяви в Благоевград заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, след като се среща с местната структура на партията. 

По темата

Цветан Цветанов обясни, че президентската двойка на ГЕРБ ще стане ясна в периода 22 септември – 2 октомври и намекна, че кандидатът за държавен глава на партията може да е жена. 

„Само мога да кажа, че кандидат-президентът ни ще бъде разпознаваем, ще бъде достатъчно познат на обществеността и на нашите международни партньори, така че от тази гледна точка ние няма защо да бързаме”, каза още Цветанов. 

Той подчерта, че за партията е важно да спечели изборите с убедителен резултат, а ако се стигне до балотаж - разликата между техния кандидат и опонента им да бъде толкова голяма, че да може в действителност да се даде устойчивост на правителството.

„Аз искам в тази президентска кампания всички да изпитваме уважение към всеки един кандидат, който ще участва в тази надпревара, защото обществото се нуждае от смислен политически дебат. Обществото няма желание и няма необходимост да слуша и клевети, да има омраза, да има противопоставяне, защото повече от всякога трябва да бъдем единни”, каза още Цветанов и добави:

„Когато спечели изборите новият президент, той трябва да бъде подкрепен от всички. Трябва да го разглеждаме не като спечелилия кандидат на ГЕРБ, а да е като бъдещия държавник, човекът, който трябва да бъде и главнокомандващ на българската армия, но същевременно трябва да бъде и медиатор, който да може да успокоява и намалява вътрешното политическо напрежение в страната, за да можем действително да бъдем много по-силни като позиция в ЕС и в Евроатлантическия пакт”. 

Репортер: Екатерина Николова