Прокуратурата започна разследване по случая

Районната прокуратура в Сливен започна разследване срещу мъж за съвкупяване с момиче, ненавършило 14-годишна възраст. Мъжът е предполагаем баща на сиамските близнаци, родени преди два дни. За това престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода" са срок от 2 до 6 години. 

По темата

Припомняме, че 14-годишно момиче от Сливен роди сиамски близнаци от втория си братовчед. Новородените бяха преместени в университетската болница "Свети Георги" в Пловдив, където бе свикан консилиум по случая.

Бебетата са с отделни вътрешни органи, но имат общ полов орган и пикочен мехур. В момента сиамските близнаци са в кувьоз, тъй като са недоносени.

Едното дете е без мозъчна дейност и няма как да живее. То е без мозък и черен дроб и с бял дроб, който не функционира. Невъзможно е дори при разделяне да води самостоятелен живот, обясниха лекари.

По отношение на другото бебе, което също е с доста тежка патология, световната медицинска информация показва, че при разделяне на сиамски близнаци шансовете за живот самостоятелно на т.нар. здрав близнак са не повече от 25-30%.