Сергей Лавров съобщи, че има разбирателство по повечето въпроси

САЩ и Русия са близо до постигане на споразумение за Сирия, но остава да бъдат решени още няколко въпроса. Това е заявил служител на Държавния департамент в китайския град Ханчжоу, където днес се открива срещата на върха на Г-20, съобщават БТА и Ройтерс.

По темата

Сделката може да бъде оповестена по-късно през деня, добавил служителят. Преди това президентът Барак Обама каза след среща с британския премиер Тереза Мей, че без отстъпки от страна на Русия ще е сложно да се пристъпи към нов етап в решаването на конфликта със Сирия. "Имаме сериозни разногласия за страните, които подкрепяме в Сирия", посочи Обама.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Русия е постигнала разбирателство със САЩ по повечето въпроси за решаване на сирийския проблем. Той каза, че по линия на външните министерства и на военните и специалните служби двете страни продължават ежедневните контакти за изработване на общ алгоритъм за борбата с тероризма, предаде ТАСС.

Външният министър на Русия Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Джон Кери ще разговарят още веднъж преди срещата между държавните глави на двете страни, съобщи по-късно прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от Интерфакс.
Русия и САЩ не могат все още да постигнат съгласие по няколко въпроса, свързани със сътрудничеството на двете държави в Сирия, отбеляза в неделя Кери. 
„Ние с Лавров се договорихме отново да се срещнем утре сутринта и да видим къде се намираме", допълни държавният секретар.