До последно не беше ясно кого ще издигнат Реформаторите

Две нови кандидатпрезидентски двойки са ясни от днес.  Лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева ще се бори за поста, заедно с бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов. 

„Ние с Минчо останахме не мразени. Ние не обслужване никой”, подчерта Дончева днес. Първоначалният план беше за голямо ляво обединение с единна кандидатура. След разногласия Татяна Дончева се отказа от уговорката.  А интересите на народа новият съюз щял да отстоява като „двойка на каузата”,  с идея за конституционни промени.

Според Дончева президентът трябва да  назначава и уволнява главния прокурор .  „Три са нещата, за които Татяна и аз ще говорим  - реформата в правосъдната система, реформата в образованието и реформите в армията”, заяви от своя страна Минчо Спасов. 

Реформаторите, също решиха окончателно. Техни кандидати са Трайчо Трайков и Съби Събев. „Обещавам да съм кандидат  на всички, които се чувстват патриоти и евроатлантици”, заяви Трайков след като от Блока обявиха официално общата кандидатура.  

Интригата с кандидатите на блока беше до последно. Преди седмица лидерът на СДС Божидар Лукарски първо отхвърли номинацията на Трайков, после от партията му обясниха, че е бил разбран погрешно.

Вчера пък заявиха,че ще подкрепят Гроздан Караджов. Днес обаче Лукарски уточни:  „Нашето мнение е, което поддържахме и поддържаме до днес е кандидатът Гроздан Караджов, но Трайков събра необходимите гласове за кандидат на Реформаторския блок и от тук нататък СДС се съобразява и ще подкрепя тази двойка”.  

Кандидат-президентът вече мисли за балотажа. „На балотажа смятам да гласувам за себе си”, призна Трайков.