Групировката публикува негова снимка със заплашително съобщение

Британски цветар се оказа мишена на организацията ИДИЛ, съобщава електронното издание Слейт, цитирано от БТА.

"Мюсюлманите, които живеят в земите на неверниците, трябва да си спомнят, че

По темата

убийството на тези неверници е форма на отдаване на почит на Аллах. Сред тези неверници се включват и бизнесменът, който отива на работа с такси, и младежите, които спортуват в парковете, и старецът, който чака на опашка за сандвич. Дори пролятата на улицата кръв на продавач на цветя може да всее ужас в сърцата на неверниците" - това послание беше отправено преди броени дни в новото списание на ИД "Румия". Към него имаше снимка на цветар и това се оказа 64-годишният британец Стивън Лейланд от село Олдърли Едж в графство Чешър в Англия.

Той призна, че е бил шокиран от това. Лейланд добави, че имал навика да обслужва заможни клиенти като Дейвид Бекам или съпруги на футболисти, а не да се безпокои за действията на терористите. 

Британски агенти от службите за борба с тероризма смятат, че снимката на Лейланд е попаднала в списанието на ИДИЛ случайно и че е била свалена от интернет.

Новото издание на групировката се появи на 5 септември. То се издава на осем езика - английски, турски, уйгурски, пощунски, руски, индонезийски, френски и немски, което означава, че ИДИЛ разчита много на това ново списание.