Той ще продължи да работи в МВР в дирекция „Миграция”

„Уволненият заместник-шеф на "Гранична полиция"

По темата

е понижен, но ще продължи работа в системата на МВР, защото има добър опит”, заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова, съобщи БГНЕС.

„Има различни възможности за наказания. Спрямо него е понижаване в длъжност и той в момента е на ниво началник отдел”, каза Бъчварова. Така тя потвърди, че Андреев ще продължи да работи в МВР в дирекция „Миграция”.

„Такава е преценката. Наказанието само в много тежки случаи е уволнение. Трябва да дадем възможност всички хора, които имат професионален опит, да останат в системата, за да работят за нея”, допълни тя. Според нея самото понижаване в по-ниска позиция също е доста силно наказания.

Вътрешният министър заяви, че самата процедура за превозване на мигранти е прекратена. „Търсим възможност "Гранична полиция" сама да превозва мигрантите. Осигурили сме автобуси и те ще имат отговорността за това”, заяви Бъчварова. „Договорът е така направен, че да може да бъде прекратен по искане на възложителя във всеки един момент, така че сме се възползвали от това право и то е заложено в документите за конкурса”, продължи вицепремиерът.

Бившият заместник-директор на „Гранична полиция” Йотко Андреев беше освободен след скандала с обществената поръчка за превоз на мигранти, възложена на арестуван за трафик на хора.