Прогнозата за времето - от Никол Станкулова

Новата седмица започва с хладно начало. През деня термометрите ще показват до 16° и 21°, само в крайните юзгозападни части ще е малко по–топло – до 23.

По темата

Облачността ще е променлива. На места, главно в източната половина на страната, ще превали. Със слаб, в Източна България - до умерен вятър от север, североизток ще проникне хладен въздух.

Над Черноморието на места, главно по северното крайбрежие, ще превали. Максималните температури ще са 18 и 20°. Температурата на морската вода е 21 – 22°.

В планините също на места ще превали. Вятърът ще е слаб, по високите части - до умерен от север и ще създава усещане за по-студено време

Във вторник в Западна България ще се радваме на много слънце, а на изток все още ще има облаци, с валежи. През следващите дни навсякъде ни очаква слънчево време. Температурите ще се повишават и в събота максималните ще са от 22°-27°.

Предстоят ни много слънчеви часове през тази седмица и покачващи се температури.

Възможно е слабо да превали тази нощ само в югоизточните райони, като във вторник до обяд дъждът там ще спре напълно и до края на седмицата чадърите изобщо няма да ни трябват.

Дори в неделя очакваме температури до 28 градуса.

А относно пожарите в страната - опасност през близките дни има за малко места от югоизточна България. Към неделя рискът ще расте, тъй като времето ще е слънчево, сухо и температурите ще са високи.