Ще бъде ли тимът шампион този сезон

Всеки един голям футболен фен е чувал за Байерн Мюнхен. Това е най-големият футболен клуб в Германия, отбор, който и преди, и сега доминира. Без никакво съмнение, Байерн Мюнхен е лицето на немския футбол, това е отборът, който се помества в класацията на големите. Байерн Мюнхен е 26 пъти шампион на Германия и 5 пъти носител на Купата на европейските шампиони в Шампионска лига!

Отборът е дал начален старт за развитие на много велики играчи и продължава да го прави, а феновете на тима по света са много, наистина много. Въпросът тук обаче не е какви са отличията на тима, а може ли той да бъде свален от върха в Германия този сезон? Букмейкърите прогнозират много изненади в предстоящите мачове от Бундеслигата. Това е добре за феновете на залозите, но ако искат да са в течение с последната информация за букмейкъри като Ефбет, е хубаво да следят това професионално ревю от silentbet.com за Efbet.

Големият претендент

Сезон 2016/2017 в Бундеслигата стартира и отново Байерн Мюнхен мачка всичко по пътя си. Резултатите на тима показват, че засега не изпитва липсата на Хосеп Гуардиола и новият човек на поста, в лицето на Карло Анчелоти, върши своята работа по перфектен начин. Разбира се, сезонът е много дълъг и тежките изпитания едва сега предстоят, но, с който и да играе, отборът на Байерн може да се счете за фаворит. Основният претендент на Байерн за върха и този сезон е Борусия Дортмунд. Просто не се вижда друг тим, който да се доближава до класата на тези двата. Разбира се, отборите на Борусия Мюнхенгладбах и Волфсбург имат своята класа в състава, но тя се нарежда зад Байерн и Дортмунд. Леверкузен също винаги се бори за челните места, но по-точно за тези след първите две. Доста интересен е отборът на РБ Лайпциг, който за пръв път е в Бундеслигата, и е тим, който разполага със солидни средства за играчи. Лайпциг може да има своя претендент за титлата, но не и този сезон. Така изглежда, че единствената сила, която може да спре Байерн Мюнхен за титлата в Германия, е Борусия Дортмунд. Жълто-черните разполагат с нов състав след като се разделиха с някои основни футболисти това лято, но въпреки това, Томас Тухел и неговият щаб изглежда са си свършили работата през лятото и са привлеки точните заместници. Отборът не е с пълен актив от точки, но несъмнено класата в него не липсва. Ако Байерн има Левандовски, то Дортмунд има Обамеянг, а точно тези двама футболисти ще са най-често срещаните голмайстори, когато двата тима играят. Разбира се, тези два тима разполагат и с други големи имена, които могат да решат всеки един мач. Кой ще е шампион на Германия този сезон? Байерн или Дортмунд - това е положението, всичко друго към момента е в сферата на мечтите и изненадите!

Хегемонът Байерн

В последните години, Байерн Мюнхен е безспорният фаворит в Германия, а клубът затвърждава очакванията с титли. Реално погледнато, в последните 20 сезона на немската Бундеслига Байерн е бил шампион цели 13 пъти! А последните 4 сезона са спечелени единствено от тях. Именно затова има доминация и въпросите са дали тя ще свърши, или по-скоро, дали някой има силите да я спре. Откакто пое поста на треньор, Карло Анчелоти не обича да говори щяло и нещяло по медиите. Изглежда, че „татко Карло” се е отдал на треньорството над отбора на Байерн Мюнхен и го вълнуват единствено играта и резултатите на тима. Никоя от титлите на Байерн Мюнхен нямаше да бъде факт, ако не бяха големите имена в състава. Отборът е изграден по един прекрасен начин и във всяка една линия има играч, около когото да се гради съставът. Нойер, Боатенг, Лам и Алаба в защита – те са в отбора вече от доста години и са напълно завършени футболисти, може би с изключение на Алаба, понеже е по-млад и може още доста да се развива. В халфовата линия - Шаби Алонсо, Робен, Рибери, Артуро Видал - също играчи, които имат ясно изразени качества. Напред, играчи като Томас Мюлер и Роберт Левандовски са мечта за всеки треньор. Това са само част от играчите на Байерн Мюнхен. Те са ядрото, а около тях ще се изграждат и другите футболисти – Хумелс, който дойде от Дортмунд, както и младоците Ренато Санчес, Кингсли Коман и Джошуа Кимих – това е бъдещето на Байерн Мюнхен. Тимът е обезпечен откъм играчи за следващите няколко сезона, а не се съмнявайте, че този състав ще се надгражда още! Определено има защо Байерн да е хегемон в Бундеслигата!

Ще бъде ли Байерн шампион този сезон?

От гледна точка на някои букмейкъри, Бундеслигата е в кърпа вързана за Байерн Мюнхен. Букмейкърът Efbet не предлага залози за шампион на немската Бундеслига, но пък за сметка на това, може да се възползвате от залог за Байерн Мюнхен да спечели купата на страната, за което коефициентът към момента е 2.15. Ако все пак искате да заложите на Байерн Мюнхен да стане шампион, ще намерите този пазар на коефициент 1.10 в Bet365, а същият букмейкър предлага и залози за шампион на Германия, без да се брои Байерн Мюнхен, където логично Борусия Дортмунд е фаворизиран с коефициент 1.16. Все пак тези коефициенти не са много привлекателни, така че най-добре разглеждайте мачовете на Байерн Мюнхен всеки кръг и се възползвайте от най-добрите коефициенти за различните пазари, които са предложени от Efbet и Bet365. А дали тимът ще стане шампион, само времето ще покаже!