"Те искат да отбележат територия от дърво на дърво", допълни той

Скандалният македонски журналист Миленко Неделковски, който разби паметната плоча, поставена от българска военна делегация на връх Каймакчалан, даде ексклузивно интервю за NOVA.

По темата

Целта ми беше да се махне нещо, което е диво, криминално, нелегално, което е поставено без разрешението на македонските власти”, обясни македонският журналист.

Той мисли, че не е направил нищо незаконно. „Вандализъм е, когато влизате на чужда територия без позволение. Влезли са от Гърция тези българи, които са били облечени в униформи. Влизайки в униформа, това е акт на агресия. Когато министърът на отбраната каже, че той няма да ги накаже, а ще ги награди за това, че са влезли така, това е вандализъм. Това е агресия. Това е провокация”, аргументира се той. 

Неделковски обвини българската държава в опит за провокация и отрече да се опитва сам да прави такава. „Българските действия са провокация. Българите са като кучетата, които искат да отбележат територия от дърво на дърво, така казват - това е наше. Не може да е българско, не може да е ваше”, заяви Миленко Неделковски.

Той обаче смени тона и се държа по коренно различен начин от този, който виждахме в социалните мрежи.

Води ли антибългарска политика и поощрява ли го някой за това? И още - за криминалното минало на Неделковски - всичко това гледайте във видеото по-горе.

С подобни скандали се създават условия за конфронтация между българи и македонци”, коментира в ефира на „Здравей, България” журналистът Георги Коритаров.

Според него от подобни действия, в предизборна обстановка, биха могли да се възползват най-вече крайнодесните, националистически партии у нас.

Пълния коментар на Коритаров гледайте във видеото по-долу.