В момента се провежда третото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA

Най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA – ПРОМЯНАТА, която подкрепя и инвестира в социалното предприемачество, насочено към създаване на по-добро бъдеще за българските деца, може да се похвали с поредното си признание. На официална церемония снощи бяха отличени представителите на годишната селекция от талантливи млади българи на Forbes България “30 под 30”. Сред тях са четирима от участниците в ПРОМЯНАТА – победителят от първото издание на инициативата Теодор Костадинов, победителят от ПРОМЯНАТА 2014/2015 Александър Иванов и двама от участниците в конкурса тази година – Евгения Сарафова и Благовеста Пугьова.

“Всички спънки, с които се сблъскваме, откакто сме завършили училище, ни карат да се стремим да променяме България, да променяме средата тук към по-добро”, споделя Евгения Сарафова, основател и мениджър на онлайн портала geograf.bg. Проектът стимулира интереса на децата и младежите към географията и точните науки и в момента се състезава в тазгодишното издание на ПРОМЯНАТА.

В категория “Образование” на селекцията “30 под 30” е отличен Тодор Костадинов. Заедно с Емилиян Кадийски,  той ръководи проекта Враца Софтуер Общество, победител в първото издание на ПРОМЯНАТА 2014/2015. Вече втора поредна година те организират безплатни курсове за програмиране за ученици и младежи и работят за развитието на IT сектора във Враца, за да се справят с младежката безработица в града. В момента се провежда записването и за новите безплатни 9-месечни курсове по програмиране, провеждани от  Враца софтуер общество.

Напълно заслужено трима от победителите в категория "Социални предприемачи” на “30 под 30” са участници в ПРОМЯНАТА. Тук бе отличен криейтив специалиста Александър Иванов, чиято фондация  “Заслушай се” спечели ПРОМЯНАТА 2015/2016 с проект за създаването на онлайн платформа за равен достъп на хората с увреден слух в България. Председателят на фондация “Подарете книга” Благовеста Пугьова е друга участничка в тазгодишното издание на ПРОМЯНАТА, която намира място в селекцията като създател на една от най-успешните и най-бързо развиващи се програми за подкрепа на деца в институции чрез специална менторска програма.

Третото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA – ПРОМЯНАТА, e в разгара си. През ноември предстои да се проведе онлайн гласуването, на което всеки, имащ отношение към осигуряването на по-доброто бъдеще на децата на България, ще може да гласува за своя фаворит за финалист в ПРОМЯНАТА 2016/17.