Той може би е най-стилно облеченото малко момченце

Принц Джордж може би е най-стилно облеченото малко момченце. А негова „запазена марка” са късите панталонки и чорапите до коленете. Но малко хора знаят защо всъщност малкият принц е облечен по този начин.

Експертът по етикет Уилям Хенсън уточни пред Mashable, че това всъщност произлиза от вековна аристократична традиция, която е свързана с потеклото и която кралското семейство спазва от поколения насам. Тя има своите исторически корени от XVI-и век.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА МАЛКИЯ ДЖОРДЖ 

"Ако погледнем назад към стари картини на деца от аристократични семейства, ще видите малки момчета на 2-годишна възраст, облечени с рокли като момичета. През XVII-и и XVIII-и век момчетата на възраст между три или четири години са били облечени в бричове", каза Хенсън, като допълва, че това е моментът, в който малкото момче спира да носи рокли.

По това време било прието мъжете да носят панталони, а малките момчета – шорти. Тази аристократична традиция все още се спазва от кралското семейство и други членове на британското висше общество.

"Това няма общо със снобизма. Много майки искат техните малки момчета да се обличат като малки момчета, а не като големи мъже", коментира Хенсън.

Редактор: Гергана Тенева