Бившият кмет на Стрелча е подсъдим за изнасилване

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев, обвинен в изнасилване, се срещна днес с жертвата си в съда. Защитата му продължава да твърди, че 16-годишната Ирена не е била изнасилена, а доброволно се е съгласила да прави секс с бившия кмет. 

По темата

На влизане в съда Иван Евстатиев остана безмълвен. Обяснение дал пред магистратите, чието заседание беше при закрити врата. Затова показанията му бяха преразказани за медиите от адвоката на Ирена - Иван Грошев.

"Евстатиев обясни, че неустоим и че момичето само е пожелало да има полов акт с него. Започнало да го целува, прегръща и той не е устоял", разказа Иван Грошев. 

Родителите поискаха максималното наказание за Евстатиев и предявиха иск от 10 000 лева. "Дъщеря ни се върна в училище, но все още се страхува, в момента не е на себе си. Притеснява се от саморазправа", разказа бащата на момичето - Георги Белухов.

Защитата на Иван Евстатиев заяви, че той е психически нестабилен и ще поиска да бъде оправдан. За мен той е невинен, защото деянието е доброволно, а никъде в закона не е забранено да правиш секс с навършило 16 години момиче", коментира адвокатът на Евстатиев Ташкена Колчева. 

Становището на прокуратурата е, че насилие е имало, а близките на Евстатиев, които дойдоха да го подкрепят в залата заявиха, че е постъпил лошо, но не е престъпник. Съдът днес успя да изслуша само малка част от свидетелите. Затова делото продължава и утре.

Репортер: Благой Бекриев