Той поиска оставката на представляващия ВСС

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов поиска оставката на представляващия ВСС Димитър Узунов. Панов се обърна към колегите си с призив, ако Узунов сам не се оттегли, да бъде гласувана такава точка в дневния ред на ВСС за днес.

По темата

Панов заяви, че гневът му е бил предизвикан от "начина, по който Димитър Узунов е определил еднолично кой да се срещне с европрокурорите у нас".

"Вече нямам съмнение, че загубихме чувството за срам", допълни Панов.

Магистратът намеси и фалита на КТБ в подозренията си, както и последното интервю на банкера Цветан Василев, в което той разкри подробности около аферата.

По този повод критиките на магистрата стигнаха и прокуратурата заради това, че не се проверяват нито думи на банкера Цветан Василев, нито думите в записите по така наречения скандал "Яневагейт".

"Някой трябва да провери, някой трябва да го извърши достатъчно задълбочено, защото, ако цялото общество свиква с всички тези твърдения, ако цялото общество при тези записи си маха с ръка и казва: какво от това?, то наистина сме стигнали дъното. И продължаваме да копаем надолу в това дъно", добави Панов.

Главният прокурор Сотир Цацаров каза на свой ред, че ще подкрепи такова извънредно гласуване като процедура.