Преди дни той се завърна от Европейски шампионат по парашутизъм за хора с увреждания

Спомняте ли си Влади - момчето, което изкачи връх „Мусала” в инвалидна количка. Преди броени дни той се завърна от поредното предизвикателство – Европейски шампионат по парашутизъм за хора с увреждания.

Седем месеца след приключението „Мусала”, Влади ни посреща в дома си. Усмивката му е същата, ентусиазмът за приключения още по- голям.

С днешна дата отборът на Влади е републикански шампион по баскетбол за хора с увреждания, има собствено музикално предаване и не спира да опъва ластика на човешките възможности.

Европейското първенство по парашутизъм за хора с увреждания се провежда за втора поредна година в Лион, Франция. Участват 12 държави, сред които и България – за първи път – с Владимир Гюров.

За състезанието Влади разбира от инструктура по парашутизъм Христо Киликчиев.

Всеки участник трябва да изпълни определени фигури във въздуха, и макар това да е състезание, класирането е без значение. По-важното за всеки от смелчаците е да прекрачи границите на своите възможности.

За различните, както всички ги наричат, скокът с парашут е много повече от скок в бездната. Това е скок отвъд живота. 4200 метра над човешките възможности.

Целия репортаж гледайте във видеото.