"Диалогът" започна след изказване на премиера за кръга "Капитал"

"Кръгът "Капитал" са ми предложили 5-6 министри навремето", съобщи в понеделник сутрин в студиото на "Здравей, България" премиерът Бойко Борисов, уточнявайки, че сред предложените е бил и Росен Плевнелиев.

По темата

Тези думи веднага предизвикаха реакцията на държавния глава. "Не съм част от това задкулисие и никога не съм бил. Добре е министър-предсeдателят на България да си припомни, че през 2008-а година аз бях обявен за инвеститор на годината в България. Добре е министър-председателят на България да си припомни, че през 2009 година аз бях един от членовете на икономическия екип на политическа партия ГЕРБ. Разменяхме си стотици мейли, които аз пазя, с Владислав Горанов и Симеон Дянков", заяви във вторник президента.  

В началото на днешното правителствено заседание премиерът продължи диалога през медиите с Росен Плевнелиев. 

"Преди години от кмет трябваше да стане премиер и изведнъж трябваше да посоча 16 министри, още 50-60 заместник-министри, шефове на агенции и какво ли не още. Обърнах се към КРИБ, който тогава беше оглавяван от Иво Прокопиев, във финансово-икономическата сфера да намерим най-подходящите хора. Не съм казал, че това е лошо, но това е истина. Сега гледам някак си бягат от това, може би на кръга "Капитал" не им харесва като дума. Приемам го и това", заяви Борисов и уточни:

"Гаранциите за тези хора, че ще бъдат добри министри са точно такива, каквито например Реформаторският блок даде  за министрите в този кабинет от Блока. Събрахме се и казаха според нас за тези ресори тези хора ще са най-подготвени. И така го направихме”. 

"С Росен Плевнелиев и като министър, и като президент сме работили прекрасно. Нямаме нито един спор, който да не сме решили или тема, по която да не сме се разбрали", подчерта Борисов.