Американка е била в 180 страни, включително и в България. Остават й само 16

27-годишната американка Каси де Пекъл ще стане жената, обиколила най-бързо всички държави в света, съобщи в. "Дейли мирър", цитиран от БТА.

На 25-ия си рожден ден Каси започнала планирането на пътуване под надслов "Експедиция 196". В него били включени 193-те суверенни нации, Тайван, Косово и Палестина.

Досега тя е обиколила 180 страни с общо 254 полета, като ѝ остават още 26 преживявания със самолет. Пътуването ѝ възлиза на 198 000 щатски долара, а на пътешественичката ѝ остават още 45 дни, за да посети останалите 16 дестинации от списъка си.

ВИЖТЕ МАЛКА ЧАСТ ОТ СПИРКИТЕ Ѝ ПО СВЕТА В ГАЛЕРИЯТА НИ

"Още когато бях в училище, исках да посетя всяка държава в света. Вълнуваха ме културата, естествената среда, религията", споделя Каси.

Като посланик на мира към Международния институт за мир посредством туризъм, докато пътува, тя се среща със студенти по специалността и обсъжда с тях отговорния туризъм и икономика. Освен това членува в "Adventurers and Scientists for Conservation" и събира проби от водоеми, за да се установи има ли в тях наличие на пластмасови частици.

Каси споделя, че прекарва средно от 2 до 5 дни във всяка страна, като нощувките ѝ са подсигурени от луксозни хотели срещу рекламни снимки в профила ѝ в Instagram.