Според победителя от първия тур на президентския вот ГЕРБ се чувстват безсилни

Усеща се пълното политическо безсилие на опонентите ми и в паническите си опити да излязат от ситуацията, те търгуват със страха, че идва чудовището БСП-ДПС”. Това коментира в ефира на БНР спечелилият първия тур на президентския вот ген. Румен Радев.

Според него, губейки подкрепа в София, Пловдив и други големи градове на страната, ГЕРБ са разбили „мита, че за тях са всички образовани, интелигентни, млади хора”.

По темата

Издигнатият от Инициативен комитет и подкрепен от БСП кандидат-президент каза още, че не е водил и не води „пазарлъци с партийни централи”.

Разчитам на гласовете на всички български граждани”, категоричен бе Радев.

Той подчерта, че Цачева има два пъти повече гласове от него в смесените райони.

Първите обработени протоколи от секции в Турция показват – за Орешарски 1390 гласа, за Цачева - 2423, а мен - едва 53 гласа. В изследването на „Галъп” има графа „етнос”. Там пише „Българин” – за Цачева - 22%, за мен - 28%; в графата „Турчин” – за Цачева - 19%, за мен - 8%; в графа „Ром” - за Цачева - 36%, за мен - 27%. Това са реалните данни. Другото е политически цинизъм”, подчерта Румен Радев.

Той определи като „инсинуации” говоренето от страна на ГЕРБ за разклащане на евроатлантическото бъдеще на България.

В деня на балотажа следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA. Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

„България има ясна евроатлатическа ориентация. Това никога не е било поставяно под съмнение от мен”, категоричен бе генералът.

По думите му сега сме само консуматор на решения, а трябва да станем генератор на такива в рамките и на двата съюза. Според него управляващите са показали, че не могат да постигнат това.

Това, че сме членове на НАТО и ЕС, не означава, че трябва да сме врагове с Русия. Не става сами да си създаваме врагове, а да търсим нашите икономически интереси”, коментира още Радев.

Той разкри, че миналата седмица е отправил покана за дебат към Цецка Цачева и тя я е приела. Къде и кога ще се състои той обаче, все още не е ясно.

Кого ще подкрепите на балотажа? Гласувайте в нашата анкета тук.