Малкият Теремото се превърна в истински герой

В истински герой на Италия се превърна малкото кученце от породата бордър коли, открито от спасителите под развалините на къща в градчето Кастелучо ди Норча в област Умбрия след

По темата

неотдавнашното силно земетресение, предадоха БТА и ТАСС.

След като доброволците от Националното общество за защита на животните /НОЗЖ/ извадиха нещастното пале от отломките, неговият стопанин толкова се развълнува, че начаса реши да го подари на пожарникарите, в чийто състав в Италия са включени спасителите.

Те от своя страна с благодарност приеха необичайния подарък и му дадоха ново име - Теремото, което на италиански значи "земетресение". Сега на симпатичното животно му предстои кариера на куче-спасител, обучено да издирва хора изпод развалините.
След трусовете в Норче представителите на НОЗЖ оказаха помощ на 158 домашни животни. Ветеринарите се погрижиха за 59 кучета, 63 котки, 18 костенурки, 2 гъски , а също така за папагали, канарчета и един таралеж.

Бордър колитата се считат за едни от най-умните представители на кучешкото царство. Те са надарени с великолепно обоняние и често помагат на спасителите и полицаите, припомня агенцията. 

Припомнете си кадри от спасяването на кученцето.

Видео: Ruptly