Вижте какъв е сюжетът на епизода с пророчеството

Очаквано или не, вече е факт - Доналд Тръмп е президент на САЩ. А 16 години по-рано сериалът „Семейство Симпсън” предсказа, че това ще се случи. Епизодът се казва „Барт в бъдещето” и е от 2000-та година. 

Джеймс Л. Брулс, изпълнителен продуцент на сериала, написа в Twitter в четвъртък сутрин: „Проклето разочарование!”

В епизода от 2000-а година, предсказващ президентството на Тръмп, малката Лиса стои в Овалния кабинет, заобиколена от съветниците си.

КАК ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ СВЕТЪТ СЛЕД ПОБЕДАТА НА ТРЪМП?

„Наследихме сериозна бюджетна криза от президента Тръмп", казва тя.

През март писателят Дан Грийни, участвал в създаването на част от епизодите, каза пред The Hollywood Reporter: "Това беше предупреждение към Америка. И всичко изглеждаше като логична последна спирка преди да ударим дъното. Идеята беше Лиса да има проблеми, с които й е невъзможно да се справи, и всичко е толкова зле, колкото е възможно. Затова и заложихме Тръмп бъде предишният президент на САЩ".

КАК МИНАВА ДЕНЯТ НА МИЛИАРДЕРА ТРЪМП

„Този Тръмп, когото описахме в сериала, беше мил и малко прекален, но не носеше тази тъмнина в себе си. В сериала нямаше нищо за ислямофобия или стени срещу мексиканците”, казва Грийни в интервю за New York Daily News от тази година. 

Шеги с колоритния милиардер има и от миналата година, малко след като той обяви, че ще се състезава за президентското кресло.

Редактор: Гергана Тенева