Той се залял с течност, която намерил в учебното заведение

Нападение срещу училище в столичния квартал „Дружба”. Мъж нахълта в сградата и заплаши да се самозапали. Той нахлул в училището през голямото междучасие. След като пробил охраната, мъжът се насочил към басейна на училището и скочил в него. Тренъорът Александър бил с група деца.

„Луд, млад и як беше. Не буйстваше. За секунди изведохме децата”, обясни треньорът Александър Анастасов.

Автобус от градския транспорт пламна на "Цариградско шосе" (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Мъжът беше гол, само с една обувка, беше на носилка и го вкараха в линейката и го отведоха. Изплашихме се, бяхме затворени, за да не излизаме от стаите”, разказа едно от децата, станало свидетел на случката в училище.

Мъжът излязъл от басейна и се заключил в стаичката на треньорите. Полицията дошла.

„Беше направен опит да се осъществи контакт с лицето, категоричен отказ за това. Визуално наблюдавахме лицето от няколко места и около 10:30 часа се усеща остра задушлива миризма от същото сервизно помещение. Беше разбита вратата на помещението”, разказа Валери Симеонов, началник на 8-мо РПУ.

И мъжът е бил изведен. Образувано е досъдебно производство срещу него. Не бил освидетелстван, но се знаело, че е злоупотребявал с наркотици. Работил в спедиторска фирма.

„Няма данни досега, да е бил на лечение. Най вероятно причините му за това са лични”, добави Валери Симеонов, началник на 8-мо РПУ.

Фирмата, която охранява училището, ще бъде глобена, а охранителят на смяна е отстранен.

Повече по темата гледайте във видеото.