Инцидентът е станал в столичен квартал

Домашно куче нападна и разкъса жена в столичния квартал „Бъкстон”, сигнализира зрител на NOVA в рубриката "Моята новина". 

"В понеделник майка ми, Мариям, бе нападната и почти разкъсана от свирепа каракачанка на ул. "Майстор Алекси Рилец" в квартал "Бъкстон", ни пише Силва Торосян. 

Инцидентът станал на улицата. 64-годишната Мариям Торосян е била откарана във Военномедицинска академия с дълбоки рани по цялото тяло и отлепен скалп на главата. Въпреки тежките наранявания, лекарите са успели да спасят живота ѝ. Жената вече е стабилизирана, но ще остане под наблюдение в неврохирургичното отделение.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ТЕЖКИТЕ НАРАНЯВАНИЯ

Срещата между каракачанката Боби и беззащитната 64-годишната жена завършва със страшни последствия.

„Ето, красота! Тук на крака имам! От дясната страна станах пънкар! Отрязаха ми всичко! То са шефове…”, споделя Мириям Торосян.

Жената разговаря на улицата със съсед, когато кучето я напада.

„То ме захапа навсякъде, бутна ме на земята и аз паднах. Тогава започна да ме дърпа за косата. Започнах да пищя. Хората изхвърлят собствените си деца в контейнерите, а гледат куче. Права ли съм? А сега аз, ако убия едно куче, ще лежа в затвора, но че сега съм в такова състояние, никого не го интересува”, разказа за NOVA потърпевшата Мариям Торосян.

Силва чува писъците и се притичва на помощ на майка си.

„Видях как я е захапало за главата и дърпаше! Беше й отлепен скалпа! Потресаваща гледка! Имаше мъже на улицата, които просто седяха и гледаха. Скочих върху кучето и не знам как от злоба и адреналин, успях да го дръпна от нея”, разказва Силва Торосян.

Въпреки тежките наранявания, лекарите от военна болница спасят живота на жената. Собственикът на каракачанката починал. Опитите да се свържем с дъщерята бяха неуспешни. Според съседи кучето било агресивно.

Каракачанката ще остане във Ветеринарната клиника на „Екоравновесие”, докато тече разследването.