Армията е оставила отворени пътища за бягство на цивилни

Над 50 000 души са напуснали контролираните от бунтовници източни части на Алепо за последните четири дни, през които правителствените сили значително напреднаха в града, съобщи Сирийският център за човешки права, цитиран от "Франс прес" и БГНЕС.

Сирийската армия печели терен в Източно Алепо

Базираната във Великобритания агенция посочи, че над 20 000 души са отишли в западните квартали на града, а други 30 000 са се насочили към контролираните от кюрди части.

Досега сирийската армия е поела контрола на една трета от Източно Алепо от началото на новата си офанзива в града преди две седмици. Бившият бунтовнически бастион е под обсада на правителствените сили вече четири месеца.

Армията е оставила отворени пътища за бягство на цивилни и предаващи се бунтовници.

Сирийски деца протестират срещу войната в Алепо (ВИДЕО)

В същото време от организацията съобщават, че при атаки на сирийски правителствени сили в източните части на града са загинали 21 цивилни, включително и две деца. Десетки други са били ранени след артилерийски обстрел срещу квартал Джуб ал Кубе.

Всички болници в източната част на Алепо са спрели работа

По данни на организацията „Бели каски“, която оперира в контролираните от опозицията сирийски територии, нападението е било насочено срещу група цивилни, които са се укривали в тази част на Алепо от други негови части. 

Припомняме, че през последните дни 90 000 жители в източната част на Алепо бяха освободени от терористите поради успешната офанзива на правителствената армия в тази част на града. Там терористите все още държан отделни квартали. Западната част на града е вече е под контрола на силите на президента Башар Асад.