Събитието ще се състои на 25 декември и ще се излъчва на живо по NOVA от 20.00 ч.

Стартира 14-ото издание на благотворителната инициатива на Президента на Република България “Българската Коледа”.  Тази година тя ще бъде в подкрепа на децата с тежки хронични заболявания. На официалната церемония в Президентството, държавният глава Росен Плевнелиев заяви, че за пети път през своята история “Българската Коледа“ поставя акцент върху конкретна тема с идеята да фокусира общественото внимание към актуален проблем в сферата на детското здравеопазване и да насочи своите усилия в намиране на устойчиви решения за него. Темата на инициативата тази година е “В подкрепа на децата с тежки хронични заболявания”.

Тази година Нова Броудкастинг Груп е съорганизатор и основен медиен партньор на “Българската Коледа”. Големият благотворителен концерт в подкрепа на инициативата ще се състои на 25 декември 2016 г. и ще се излъчва на живо по NOVA от 20.00 ч. Продуцент на концерта е “Глобал филмс”.

Спектакълът ще събере на една сцена едни от най-обичаните български изпълнители, артисти и лица и водещи от трите телевизии NOVA, БНТ и bTV. Всички те ще бъдат обединени от добрата кауза в името на здравето децата ни.

На 25 декември, точно в 20.00 ч., по NOVA на сцената на Народния театър “Иван Вазов” участие в концерта ще вземат десетки изпълнители и артисти, сред които Веско Ешкенази, който във видео послание ще представи и покани за изпълнение своята ученичка 13-годишната Лора Маркова, Николина Чакърдова, Веселин Маринов, Преслава, “Фондацията”, X Factor-ите Славин и Християна Лоизу, Крисия, Българският представител в Детската Евровизия 2016 Лидия Ганева, Бон-Бон, Детски фолклорен ансамбъл “Пламъче”. Като застъпници на “Българската Коледа” участие ще вземат и Димитър Бербатов и деца от неговата фондация, Симона Пейчева, представяща съчетанието на малки гимнастички и  акад. Александър Балкански.

Личните истории на най-нуждаещите се от подкрепа деца ще бъдат представени и разказани от лицата на трите телевизии, които ще дадат и ценна информация за темата на “Българската Коледа” тази година  – “В подкрепа на децата с тежки хронични заболявания”.