Как да танцуваш на пилон, докато учиш медицина?

Това е една различна емигрантска история. В нея главен герой е Ваня, или както всички в Лондон й казват – Ви. Тя е от онези българки, които рядко ще видите в България. Напуснала е родния Добрич, но не за да се спаси, а за да изживее мечтата си – да танцува на пилон, докато учи медицина.

„Докато бях ученичка се занимавах с модерен балет в Добрич. Търсех чясто, където да мога да работя, докато танцувам. Първото място, на което отидох, беше вариете. Никой не се доближаваше до пилона и аз реших да пробвам. Беше ми много любопитно и интересно. Намерих си работа като сервитьорка в стрийптиз клуб на „Златни пясъци”. Малко по малко зопачнах да танцувам. Научих нови неща. Гледах видеа. Но когато не можах да синамеря място в България, реших да дойда тук, в Лондон”, разказва Ваня Максимова.

Сега Ваня преподава на други млади дами как се танцува на пилон и учи в университет. Специалността й е слабо позната в България – нутрициологичен терапевт.

„Учат се много витамини, минерали, билки и изучаваме човешкото тяло – всеки един орган, клетка, болести. Идеята ми е да помогам на жени да поддържат добре тялото си”, казва още Ваня Максимова.