Среща с Бояна Коцева и Даниела Садикова от ParaKids и Евгения Сарафова и Димитър Желев от Географ БГ в "Здравей, България"

Два проекта са победителите в ПРОМЯНАТА 2016/2017, най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA – ГЕОГРАФ.БГ и ParaKids. Освен през експертната оценка на представители на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change, проектите преминаха и през одобрението на деца между 10 и 16 години, убеждавайки ги, че именно те са хората, които могат и знаят как да донесат ПРОМЯНАТА и по-добро бъдеще за децата и младежите в България. Детско жури обяви победителите на специална церемония, която се проведе в пространство за съвременен танц и пърформанс ДНК

Още снимки вижте в галерията ТУК

По темата

ГЕОГРАФ.БГ и ParaKids споделят първото място, като всеки от проектите ще получи финансиране в размер на 22 500 лева. Финансиране от 15 000 лева ще получи третият проект, събрал най-много подкрепа на сайта на инициативата – "Живот със Синдром на Даун".

Наградата от ПРОМЯНАТА 2016/2017 ще вложим основно в специализирана спортна екипировка за деца с увреждания, за да имат достъп до спорт, разказаха в "Здравей, България" Бояна Коцева и Даниела Садикова от ParaKids. Те обясниха, че със специализирана екипировка дете с инвалидна количка може да се включи пълноценно в зимни спортове и плуване. Желаещите могат да се свържат с екипа на ParaKids във Facebook, предстои да се изработи и сайт. 

В студиото на сутрешния блок гостуваха също Евгения Сарафова и Димитър Желев от Географ БГ. "С нашия проект показваме науките и технологиите по страхотен начин, така че децата всеки път да разказват с ентусиазъм. Идеята ни е да накараме децата да мечтаят за нови открития и изобретения", разказаха Евгения и Димитър. 

Целия разговор гледайте във видеото от "Здравей, България" по NOVA.