Георги Илиев е разследвал и инцидента с влака София-Кардам

По темата

„Когато цистерната бъде пробита, този газ изтича с много висока скорост, плъзва по повърхността на земята, разпространява се много бързо и дори да няма искра от нещо друго, се получава статично електричество и се възпламенява. Това е истинският взрив”. Това заяви в коментар за NOVA следователят от Националната следствена служба Георги Илиев, който е разследвал инцидента с влака София-Кардам.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ РАЗРУШЕНИЯТА В ХИТРИНО

Според него е възможно такова дерайлиране при откъсване на парчета от релсата, при неправилна стрелка, при разрушени контрарелси.

„По снимките от телевизията се вижда, че цистерните са разхвърляни около железопътния път като кибритени клечки. Моето скромно мнение е, че това може да стане при превишена и несъобразена скорост”, заяви Георги Илиев. По думите му обаче може и цистерните да не са били натоварени както трябва.

NOVA се присъединява към националната дарителската кампания на Българския червен кръст за събиране на средства за Хитрино. Желаещите да помогнат могат да го направят със SMS на телефон 1466. Стойността на един SMS е 1 лев.

Има и дарителска сметка, на която може да се превеждат средства за пострадалото село:

IBAN: BG64UNCR 76301078660913

BIC: UNCRBGSF

 

ОТКРИТА СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ НА ОБЩИНА ХИТРИНО

BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF

"ТЪРГОВСКА БАНКА Д" АД