6-годишното момченце излезе със спортиста на футболното игрище в Доха

Да срещнеш идола си на терена. 6-годишното афганистанско момче, което се прочу с фланелка на Лионел Меси от найлонова торбичка, най-после сбъдна мечтата си. Муртаза Ахмади излезе заедно с футболиста на игрището в Доха, Катар, преди началото на приятелски мач между отборите „Барселона” и „Саудитския ал Ахли”.

Всичко започна в началото на годината. Семейството на малкия Муртаза нямало възможност да купи футболна фланелка на неговия идол Лео Меси. Затова импровизирали със синьо-бяла найлонова торбичка. 

По темата

На гърба изписали името на Лионел Меси и номер 10. Снимката с големия фен на аржентинеца стана изключително популярна и през февруари момчето получи футболни тениски на „Аржентина” и „Барселона”, както и топка от петкратния носител на „Златната топка”. Тогава Муртаза си пожела и още нещо: „Искам да отида и да се срещна с Меси”,

Във вторник се сбъдна и най-голямата мечта на малки Муртаза. Той не само получи възможност да се срещне с идола си, но и излезе заедно с Лионел Меси на футболното игрище в Доха.

Афганистанското момче дори постави топката в центъра на игрището и после се отправи към половината на „Барселона”. В крайна сметка се наложи съдията да изведе малкия фен, който не искаше да се разделя от Меси.