Засилват мерките за сигурност у нас по празниците

Опасност от терор срещу България засега няма. Въпреки това службите въвеждат извънредни мерки за охрана на масови прояви и важни обекти по време на коледните и новогодишни празници.

За да не се повтори сценарий като вчерашния в Берлин, сега мерките за сигурност у нас са засилени. Допълнително полицейско присъствие ще има на всички места, където се очаква струпване на хора. Особено в дните около Коледа и Нова година.

След спешно заседание на консултативната група към Съвета за сигурност вътрешният министър Румяна Бъчварова успокои, че няма данни за планиране и организиране на терористично нападение над страната ни.

 

По темата

По време на празниците ще бъде в сила жълта степен на готовност за реакция при тероризъм. Солидна ще бъде охраната на гари, автогари, летища, в столичното метро, около посолствата и местата, където живеят бежанци.

Двойна преграда ще бъде изградена на площад „Александър Батенберг” в София, където по традиция в новогодишната нощ се събират много хора, за да празнуват. Целта била да се предотврати евентуално връхлитане на превозни средства върху множеството, обясни шефът на СДВР Младен Маринов.

Повече гледайте във видеата