Къде свършва и започва България?

В последното издание за 2016 година на предаването "Ничия земя" тази събота по NOVA Елена Чопакова разказа на зрителите две истории в ничиите територии на границата.

Първата история ни отвежда в Македония и ще разкаже за ничията земя на българската история. Зрителите се срещат с Миленко Неделковски, който разруши поставената от българи паметна плоча на връх Каймакчалан, с което предизвика скандал между двете държави.

Втората история отвежда зрителите до българската граница с Турция, за да припомни историята на доброволците от Организация за защита на гражданите, които ловят бежанци. Пътят на екипа на предаването се пресича с този на група мигранти, а зрителите ще видят как се залавят бежанци в реално време. Хората, които залавят бежанците, са доброволци. Гранична полиция я няма, а патрулът им пристига около час и половина след подадения сигнал. Врата в полето ли е супер скъпата и бавно строяща се ограда по границата ни в Турция, пита Елена Чопакова. И защо им е на тези момчета да хващат гората, вместо да са с жените и децата си? Добре дошли в Странджа.