Те се оплакват, че е имало проблем със скенерите

Рекорден брой пътници са преминали през летището в София по време на коледните и новогодишни празници. През 2016-аа година над 4 милиона души са пристигнали и заминали от столичната аерогара. 

По темата

Освен засиления трафик по пътищата преди празниците, засилен е бил и потокът от хора, които избраха да празнуват в България. Само за двата дни преди Бъдни вечер – 22 и 23-ти декември на столичното летище са пристигнали повече от 22 500 души. 

Заминалите пък, за да празнуват в чужбина са били 17 000. Веднага след Нова година  много хора отново се отправиха към Летище София и отпътуваха. 

Тази сутрин обаче десетки българи не успяха да излетят до избраната дестинация заради проблеми на Терминал 1.  Иво Иванов отива на летището час и 20 минути преди полета си до Валенсия. 

„Имаше 7 полета и над 1000 души. Скенерите им блокираха в един момент  и ние бяхме заклещени вътре. Не можехме да минем, съобщиха, че полета ни излита, но ние не бяхме минали паспортен контрол. Всички от летището твърдяха, че самолетите ще ни изчакат, но не ни изчакаха. Над 50 души не успяха да излетят за Дортмунд, за Киев и за Валенсия”, разказа Иво Иванов. 

След като изпускат полетите си се оказва, че ще трябва да си купят нови билети за около 100 евро. Част от хората вече са пуснали жалби.  От Летище София обясниха за NOVA, че вече разглеждат оплакванията на хората. 

От там потвърдиха, че проблем със скенерите на Терминал 1 наистина е имало.  По думите им обаче част от пътниците не са спазили основното изискване за празниците на Летище София, а именно – всеки пътник да е минимум 2 часа преди полета си на летището.