Над 3000 машини ще обработват републиканската мрежа

Снежният капан от миналата седмица стресна властта. „Ние сме взели превантивни мерки”, обясни председателят на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) инж. Дончо Атанасов. Над 3000 машини ще обработват републиканската пътна мрежа. 

По темата

От АПИ предупредиха, че ще се затварят пътни отсечки, за да могат да бъдат почиствани.

„Всички областни дирекции са в готовност да изкарат максимален брой полицейски екипи, за да обезпечим движението и да спрем товарните автомобили там, където се налага”, съобщи комисар Бойко Рановски от „Пътна полиция”.  

Условността в мерките на полицията притеснява шофьорите на тежкотоварните автомобили. Някои от тях се оплакаха, че нямат информация къде ще се отбива движението на камионите. 

„Има буферни паркинги. Би трябвало превозвачите  да ги знаят”, коментира вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова. 

Властта обаче е притеснена, защото правилата не се спазват. Доказала им ги е ситуацията от миналата седмица. „След като почистихме магистралата, преброихме над 27 тира, които въпреки забраната са навлезли в този участък”, коментира Бъчварова. 

За да няма отново закъсали коли, от МВР апелират към всички да не тръгват на път, освен ако не е наложително. 

След репортаж на NOVA, в който бе показано как автомобилите не спазват забраната за преминаване през прохода Троян-Кърнаре, от пътната агенция решиха проблема, като поставиха чакъл по средата на пътя и допълнителна табела, която показва, че пътят е затворен за движение.

В същото време от Здравното министерство обявиха допълнителни телефони при нужда от спешна помощ.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК