Тримата младежи получили средствата от щедри съдружници

Данъчните приключиха проверката на сделката за Дипломатическия клуб. Имотът беше придобит от трима студенти, а въпросът откъде са парите вече има своя официален отговор - от щедри съдружници. Според информация на NOVA - най-вероятно от банков кредит.

По темата

Проверката на данъчните продължи няколко месеца, след като през септември тримата младежи без доходи платиха 8,5 млн. лева за имота в Бояна.

Младите бизнесмени са Ванеса и братята Димитър и Йордан от Стара Загора. Момичето е фризьорка по професия, на 21 години. Дъщеря е на фермер и работничка в цех за колбаси.

20-годишният Димитър Йорданов, който е милионер по документи, всъщност живее в общежитие на Минно-геоложкия университет срещу 42,50 лева на месец.

Дели една стая с Кристиян. Той разбрал от телевизията, че съквартирантът му е толкова богат.

Младият милионер не се похвалил на никой за новата си придобивка, разказва състудентът му Николай Лазаров.

Аз не съм останал с впечатление, че е милионер. Съвсем нормално момче си е. Купува си дюнери, бургери, като всеки един студент. Пътува до Стара Загора с групи за споделено пътуване”, разказва Николай.

Въпреки богатството си само на хартия, парите на младите милионери били чисти, обясниха от Националната агенция за приходите.