В Италия бяха затворени училища и предприятия

По темата

Европа също остава в плен на студената зима. Общо 65 души са починали от студ на Стария континент.

Рекордно ниските температури в централните и южните райони на Италия принудиха властите да затворят училища и предприятия, както и да отложат местни избори в няколко населени места.

СНЯГ ЗАТРУПА АТИНА (СНИМКИ)

Италианските метеоролози очакват студеният фронт да се задържи до средата на седмицата.

В Истанбул заради снеговалежи близо 350 полета остават отменени.

Невиждан снеговалеж парализира планински град в Италия (ВИДЕО)

Тежка зима с ниски температури и снеговалежи връхлетя Босна и Херцеговина. Най-ниската измерена температура бе в Прача – минус 30 градуса. Замръзнали са река Сава и Ябланичкото езеро. 

В Хърватия температурите също са необичайно ниска за сезона. 

СТУД, СНЯГ И УРАГАННИ ВЕТРОВЕ В ПОЛША (СНИМКИ)

В сръбския град Ниш от измръзване починаха още двама души - 88-годишен мъж и неговият 64-годишен син. Заради снега са евакуирани 132 души и 70 автомобила. В южните части на страната откъснати от света са 50 населени места.

В Македония е измерена температура от минус 20 градуса, в Скопие минус 12, а на места снежната покривка достигна 68 сантиметра.

В Атина и в много райони на Гърция са регистрирани много ниски температури и обилни снеговалежи, които до края на деня се очаква да преминат в дъжд. В столицата не работят някои автобусни линии. Училищата и детските градини в Атина временно са затворени, властите призоваха столичани да избягват излизането навън и движението с коли. В северната част на страната са затворени няколко летища.

В Полша тази нощ от измръзване починаха още 6 души. Вчера пък бе съобщено за 10 загинали от студа. Общо 71 поляци са умряли от измръзване от началото на ноември. Повечето от тях са бездомници. В края на миналата седмица в Малополското воеводство бе засечена полярна температура от минус 37 градуса, уточнява БГНЕС.

И ако снежната зима продължава да създава проблеми на много места в Европа, има хора, които се радват истински при появата на снега. Училищен директор в турския град Мерсин зарадва децата, като докара камион със сняг.