Затворени са части от магистрала „Тракия”

Общо 27 населени места у нас остават без електричество заради снеговалежа, екипите на електроразпределителните дружества работят по отстраняването на авариите.  

Една от най-тежко засегнатите области е Бургас.

Заради обилните снеговалежи пътната обстановка на места остава много усложнена.  

В областите Бургас, Кърджали, Русе, Търговище и Ловеч има ограничение за движение по третокласната пътна мрежа.

В областите Варна, Добрич и Силистра остава ограничено движението по цялата пътна мрежа за всички МПС. Ограничено е движението на всички МПС по пътища втори и трети клас на територията на ОПУ-Шумен. 

Затворени остават проходите „Върбишки”, „Златишки”,  „Котленски” и  "Троянски”, а за всички останали ими ограничения за движението на тежкотоварни автомобили.

С военна техника пробиват път до някои от населените места в Североизточна България. Разчистването на снега продължава. Няма данни за бедстващи хора, но има сериозни проблеми с придвижването по пътищата в областите Добрич и Варна. Връзката между тях остана блокирана през цялата минала нощ. Едва по обед бе отворен пътя Варна-Добрич. Следобед отново се наложи затваряне за допълнително разширяване на трасето. През целия ден се образуваха колони от чакащи и недоволни шофьори.

На територията на област София магистрала „Хемус“ е затворена за движение на камиони с обща маса над 12 тона в посока Ябланица. Магистрала "Тракия" остава изцяло затворена в участъка, намиращ се на територията на област Бургас, както и в участъка от Зимница до Бургас.

Пътят през Карнобат и Петолъчката беше отворен в 10.00 часа тази сутрин.На много от шофьорите, които трябвало да минат през участъка, се наложило да прекарат нощта в крайпътните бензиностанции.

Отворени са вече проходите Айтоски, Ришки и Бургас-Слънчев бряг-Варна с известни ограничения за тегло на автомобилите.

Ваканцията за учениците в Бургаско се удължава с още два дни заради тежките метеорологични условия. Така децата ще трябва да се върнат по класните стаи чак в понеделник.

В Шуменска област обстановката бавно се нормализира. Остава затворен пътят Шумен - Силистра заради снегонавявания.

Всички пътища в региона са проходими при зимни условия.

Докато отварят пътя към Каолиново, снегорини едва не изринаха и лека кола край квартал „Макак”. Нейният собственик я оставил на шосето по време на нощната виелица и тя се покрила със сняг до тавана.

Няма села без електричество в областта, няма и бедстващи хора.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

 ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК.

Информация: Цеца Алексова, Искра Урумова