По информация на БДЖ машинистите спрели влака на 2 метра от хората

С риск за живота си, ядосани пътници блокираха влак на гара "Илиянци".

По темата

Инцидентът станал малко преди 22:00 часа.

Пътуващите във влака за Мездра, който се движел с голямо закъснение излезли на релсите на гара "Илиянци", за да не допуснат техния влак да бъде изпреварен от експреса от София за Горна Оряховица. 

По информация на БДЖ влакът влязъл в гарата със скорост от 60 км/ч, както е по правилата, а машинистите успели спрели влака на 2 метра от хората. Пристигналите на мястото полицаи не могли да накарат пътниците да отстъпят и влаковете продължили един след друг с огромно закъснение. 

Пътническият влак от София за Мездра по разписание е трябвало да тръгне в 18,20 ч., но е тръгнал в 18,46 ч., съобщи пресцентърът на БДЖ. В 18 ч. е трябвало да потегли експресът от София за Горна Оряховица, но той е тръгнал с 53 минути закъснение.
Когато влакът от София за Мездра пристигнал на гара Илиянци, той влязъл в отклонение. Опитните редовни пътници разбрали, че това се прави, за да се пропусне друг влак, а те ще трябва да изчакат. Тогава около 50-60 човека излезли на релсите и преградили коловоза, по който се движи експресът.