Тази нощ ни очаква поредната снежна вълна

Зимата се завърна с пълна сила в Североизточна България. Обилен снеговалеж и силен вятър затвориха пътищата за камиони над 12 тона в областите Шумен и Русе, а по пътя Шумен-Разград са спрени всички автомобили. Затворен за тирове е и Ришкият проход. 

Тази нощ ни очаква поредната снежна вълна. Очаква се усилване на валежите в нощните часове и утре до обяд.

Жълт код е обявен за 18 януари, сряда, в 23 области на страната заради обилни снеговалежи. Кодът е в сила за всичките области без Благоевградска, Пернишка, Кюстендилска, София град и София област. В Северна България и по Черноморието ще продължи да вали сняг и в съчетание с вятъра ще има виелици и навявания.

Очаква се нова снежна покривка до 10 см, в Предбалкана малко повече. В Южна България също ще има снегонавявания. Там се очаква нова снежна покривка до 15-20 см. В Кърджалийска и Хасковска области е обявен жълт код и за силен вятър.

Над страната ще остане облачно, снеговалежите ще продължат. По-съществени и на повече места ще са до обяд в Южна България и в Предбалкана.

Само в крайните югоизточни райони и по Черноморието валежите ще са от дъжд, но и там ще преминат в сняг. След обяд валежите временно ще отслабват, на места и ще спират. Температурите ще са почти без дневен ход – предимно минус 4° и 1°.