Тя е правена в поля край Чирпан

Снимка на старозагорската фотографка Евдокия Георгиева е на корицата на новата книга на световноизвестната писателка Нора Робъртс в Германия.

Романът "Да на любовта" ще излезе от печат на 11 септември. От издателството "Харпър Колинс" са харесали сред хиляди фотоси снимката на Евдокия. Тя е правена в поля край Чирпан, пише dir.bg.

СНИМКА НА КОРИЦАТА, КАКТО И ОЩЕ ФОТОГРАФИИ НА ЕВДОКИЯ ГЕОРГИЕВА, ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

40-годишната старозагорка, която е икономист по професия, се занимава любителски с фотография от 2009 г. През юли миналата година нейна снимка е сред отличените на Международния фотографски салон Варна 2016.

"Започнах да снимам заради големия си син. Исках да запазя спомените. Но в крайна сметка моята страст са макро снимките и пейзажите, както и натюрмортът. Когато имам човек в кадрите, най-често не знам какво да го правя", каза Георгиева.

Освен корицата на новата книга на Робъртс, нейна снимка вече е на корицата на френски роман от поредицата "Арлекин".

Американската писателка от ирландски произход Нора Робъртс е една от най-успешните съвременни автори. Книгите й са продадени в над 400 милиона копия по света. През 2007 г. списание "Тайм" я избра за една от 100-те най-влиятелни личности в света.