Депутатите предизвикаха Радев да каже, че им остава седмица, смята тя

"Няма да спираме санирането. Има европейски средства, които България получава целево за тези неща". Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова за "Здравей, България". 

По темата

Тя коментира изказването на новоизбрания президент Радев, че на депутатите им остава една седмица.

"В момента, в който Радев започна да говори за неслучилите се реформи, вдясно започнаха реплики, подхвърляния. В един момент те провокираха тази реакция. Тя показва характер", категорична бе Нинова.  

Относно това, че в началото на речта си генералът не приветства главния мюфтия, тя каза: „Не смятам, че има умисъл в този пропуск”. 

Що се отнася до бежанския въпрос, Нинова призова за промени в Дъблинското споразумение: "Не можем да заселваме бежанци в български общини и да им даваме повече права, отколкото на собствените си сънародници". 

По отношение на вътрешната политика, тя уточни, че БСП ще запази плоския данък от 10 процента, а за най-богатите с месечен доход над 10 000 лева налогът ще бъде 20%. Готвят се данъчни облекчения за младите предприемачи и за работещи родители с деца, отговарящи на определени изисквания.  

Същевременно, предстои БСП да обсъди промени в устава си, според които членове на партията, които са били над 12 години в Народното събрание, няма да се кандидатират за депутати.

"Ако предложението бъде прието, Георги Пирински няма да бъде кандидат за народни представители", даде пример Нинова.