Вижте как репетират актьорите, които ще изиграят спектакъла в Музикалния театър

Една дълго чакана от публиката премиера. За първи път у нас ще бъде поставен легендарният мюзикъл "Сънсет булевард" на композитора Андрю Лойд Уебър.

След дълги преговори в края на миналата година британския гений Андрю Лойд Уебър отстъпи на Музикалния театър правата за 25 представления. Любопитна подробност е, че в зависимост от успеха на "Булевард на залеза" Уебър ще реши дали най-сетне да даде правата и за друг свой емблематичен мюзикъл - "Фантомът от операта". Преговорите за него се точат вече десетилетия наред. Преди това обаче ще гледаме „Булевард на залеза” - от изцяло български постановъчен екип и изпълнители. 

Мюзикълът "Сънсет булевард" е базиран на едноименния филм от 50-те години на 20-ти век - получил 11 номинации и 3 награди „Оскар”. История "от" и "за" Холивуд.

Сюжетът е добре познат - застаряваща филмова звезда среща млад и никому неизвестен сценарист.

„Джо Гилис - млад сценарист, бездарен, който иска да си направи кариерата на гърба на другите”, разказва Денко Проданов, в ролята на младия сценарист Джо.

В случая на гърба на иконата на нямото кино - Норма Дезмънд.

„В тази роля трябва да си от земята до Еверест и обратно. Има много емоции, много страст, много драма”, обяснява Деница Шопова, в ролята на филмовата легенда Норма Дезмънд.

Той мечтае да напише сценария на живота си, а тя – да се завърне отново на екран. С тежката задача да режисира мюзикъл на Уебър се захваща директорът на Софийската опера - акад. Пламен Карталов.

„Даже дързост. Повече от предизвикателство. Да поставяш Уебър на българска сцена е една голяма отговорност. Толкова фрагментарно, епизодично, както в киното, сцена по сцена - гледната точка на камерата е в залата. Публиката е камерата, която гледа спектакъла”, казва акад. Пламен Карталов, режисьор на „Булевард на залеза”.

„Премиерата на Глен Клоуз, актрисата, която играе същата роля, на Бродуей е на 5-ти февруари, 5 дни след нас. Представете си какво щастие е в момента да сме в центъра на света с правенето на този грандиозен спектакъл. Музикалният театър може да се превърне в „Роял Албърт Хол”, защо пък не?”, на мнение е обяснява Деница Шопова, в ролята на филмовата легенда Норма Дезмънд.

Повече по темата гледайте във видеото.