Успяхме да спасим от гибел няколко хиляди дребни търговци, коментира той

"Работата на 43-ото НС беше изключително успешна", заяви Валери Симеонов от парламентарната трибуна в декларацията от името на Патриотичния фронт (ПФ), съобщава БТА. 

"Симеонов каза, че най-важната задача на ПФ е била ограничаването на влиянието на ДПС и други партии чрез изключването им от управлението. Втората задача, която успяхме да реализираме, е ограничаване на влиянието на Турция върху вътрешнополитическия живот на България, ограничихме близо четири пъти броя на секциите в Турция", посочи той.

"Никога повече ДПС няма да бъде балансьор в Народното събрание", смята Симеонов. Той напомни, че в рамките на този парламент бяха приети забраната за носенето на облекло, покриващо лицето, както и мерките за противодействие на нелегалната миграция чрез изграждането на ограда, която вече е пред завършване. 

Симеонов напомни и за приетите промени в Конституцията, увеличението на бюджета за образование и култура. "Успяхме да спасим от гибел няколко хиляди дребни търговци, които се занимават с производство на домашна ракия", отчете още той.

Имаше и доста решения, които не успяхме да прокараме, коментира Валери Симеонов. Сред примерите, които той посочи в това отношение, е минималната пенсия да стигне 300 или поне 200 лева, инкриминиране на проповядването на радикален ислям, приемане на Закона за вероизповеданията, който да забрани финансирането на вероизповеданията с външни средства, както и Закона за прекратяване на договорите за ТЕЦ "Марица-Изток" 1 и 3.