Добрината на някои се превръща в шанс за живот за други

Хиляди животни изоставени на студа и една идея - да покажем, че никой не трябва да оцелява сам и всеки заслужава дом. Идея, която подлуди социалните мрежи. Появиха се много снимки на приютени животни в заведения, ресторанти, жилищни блокове, градски транспорт и дори в аптеки

По темата

Животните са навън при температури от – 20 градуса, опасен студ и много сняг. Така се ражда идеята дом за бездомни животни в беда, която за няколко дни стана хит в социалните мрежи.

Така добрината на някои се превръща в шанс за живот за други. Шанс получават кучетата, които златарят Петър Стойнев гледа в ателието си. Те са над 12, а той отдавна не си води статистика на колко кучета в беда помага. Петър започва да приютява животни преди повече от десетилетие, но любовта му към тях е откакто се помни. На пръв поглед това е златарско ателие, но не съвсем. Има над 10 легла за кучета и цяло помещение за тях.

Появиха се и много снимки, на които се виждат приютени животни дори в аптеки. В някои ресторанти и заведения пък те седят като клиенти. Бездомно куче бе снимано дори в 5-звезден столичен хотел и манията завладя всички.

Да спасиш куче в беда и да му дадеш подслон понякога може да спаси и теб от беда на работното ти място. Спасяването на животни започна в жилищни блокове, бензиностанции и в градския транспорт. Появиха се дори снимани къщички за животни от шкафове и картони.

Къщи без адрес, за да не ги види някой недоброжелател. Снимки не спират да се качват в социалните мрежи, за да се покаже, че всеки заслужава дом.

Репортер: Глория Николова