Партията спазва традицията, започнала през 2007 г.

Старт на регистрациите на партиите за парламентарните избори. От днес до следващата сряда всички партии, които искат да участват в извънредния парламентарен вот на 26-ти март,  трябва да подадат документи за регистрация пред Централната избирателна комисия.

Иначе по казусът на тези избори – отговорността за липсата на 12 хиляди машини за гласуване, от ГЕРБ твърдят, че вина не трябва да се търси от изпълнителната власт, а от Централната избирателна комисия.   

СНИМКИ ОТ ВНАСЯНЕТО НА ДОКУМЕНТИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Както и при други избори ГЕРБ първи подадоха документите си. Младежи от партията пазиха ред пред ЦИК още от 6.30 сутринта. Административният секретар на партията и областен координатор за София Цветомир Паунов, председателят на младежката структура на ГЕРБ Георг Георгиев, Димитър Главчев и Десислава Атанасова, както и младежи от ГЕРБ, внесоха папките с 9999 подписи за участие на партията в изборите, съобщиха от ГЕРБ.

Това е една добра традиция, която тръгна от 2007 г., благодарение на Младежи ГЕРБ. Тя беше спазена и днес - в първия ден и час за регистрация в ЦИК ние подадохме документите, които бяха приети без забележка. Събрали сме над 27 000 подписа на хора, които подкрепят регистрацията на ПП ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори", коментира Паунов.

Във връзка с предизборната програма на ГЕРБ той заяви, че по нея се работи много активно.

"По нея работи лично председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Той координира дейността на експертите и министрите, които пишат програмата. Съвсем скоро тя ще бъде обявена пред обществеността и пред медиите", каза още Паунов.

Десислава Атанасова коментира и казуса с машинното гласуване. Според нея не изпълнителната власт носи отговорност за липсата на машини, а ЦИК. 

„Тук няма вина нито редовното правителство на Борисов, нито служебното правителство на Герджиков. Вината е, че някой до този момент докато не се беше произнесъл с решение не беше прочел Изборния кодекс и текстовете, които касаят произвеждането на изборите и съответно машинното гласуване. Смятам, че от 13-ти ноември или от 20-ти, ако някой беше наясно, че има  такива изисквания и имаше информация, говоря за ЦИК, щеше да реагира адекватно”, коментира Десислава Атанасова ГЕРБ.

Още по темата гледайте във видеото.