Според него няма нищо по-логично един президент, издигнат от БСП, да назначи хора на БСП

„Спокойно можем да говорим за разчистване на сметки и за реваншизъм, каза на пресконференция Владислав Горанов от ГЕРБ и министър на финансите в кабинета „Борисов 2“ във връзка със смяната на областни управители от служебното правителство, цитиран от Агенция „Фокус“.

По темата

„Анонсът за областните управители беше - ще сменим тези, които няма да ни съдействат за изборите“, коментира той.

Според него няма нищо по-логично един президент, издигнат от БСП, да назначи хора на БСП.„Никой няма да укори левицата, ако те застанат с лицето си пред служебното правителство“, обясни Горанов.

„13 извънредни точки на заседанието на правителството, не че е прецедент, но говори за политическа, а не експертна роля“, посочи той.

Томислав Дончев коментира, че уволнението на областните управители не може да бъде критикувано. „Щом правителството е подало оставка, приемаме, че и областните управители трябва да бъдат уволнени“, заяви той. Според Дончев притеснителното в случая е кой се назначава.

Относно сменените областни управители Делян Добрев заяви, че на пощата на ГЕРБ вече се получават сигнали, че този кабинет назначава хора на БСП. Той даде пример с областния управител на Ямбол, който е бил два мандата общински съветник на БСП и четири мандата кмет отново на БСП.