Пред сградата на Столичната община в четвъртък започна поредният протест срещу презастрояването

Строителният инвеститор и собственик на имот Изабела Сярова обяви, че започва 14-дневна гладна стачка, след като общината спря неин строеж на офис сграда в столичния квартал „Младост.

В ефира на „Здравей, България” Сярова обясни, че има всички необходими разрешителни, за да довърши вече започната сграда.

Кметът на района Десислава Иванчева пък заяви, че изграждането на проекта е спряно заради установен проблем с фундамента.

Районът е под пълна административна блокада. Апелирам към новия областен управител на София да спре заповедта на столичния кмет Йорданка Фандъкова, с която се делегират права на Иванчева да спира всички строежи в „Младост”, заяви Сярова.

Тя е категорична, че ще стои на тротоара срещу сградата на Столичната община по 8 часа на ден, докато проблемът й не бъде разрешен.

В четвъртък на същото място се събра и поредната група протестиращи жители на няколко квартала, които се обявяват против презастрояването. Те настояват да бъдат допуснати да участват в сесията на Общинския съвет.

Оттам пък заявиха, че това може да се случи на някое от следващите им заседания, тъй като е необходима предварителна заявка и разрешение.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Репортер: Владислава Тричкова