Парно и топла вода няма в шест квартала

Хиляди софиянци продължават да са на студено. Все още няма топла вода и парно във всички части на „Младост”, в „Студентски град”, „Дървеница”, „Мусагеница”, „Витоша” и участъка от квартал „Малинова долина” между „Студентски град” и „Витоша”.

По темата

Зрители на NOVA сигнализираха, че парно и топла вода няма и в „Гео Милев”, въпреки че от „Топлофикация” не посочват там да има проблем.

В районите без парно е обявена и дървена ваканция за учениците. А в кварталите на София, където топлоподаването не стига за нужните 18 градуса, часовете ще бъдат намалени.

Детските градини ще работят, тъй като за тях е осигурено алтернативно отопление.

„В тези квартали отоплението е спряно заради поправката на магистрален топлопровод. Тази сутрин е приключила подмяната на авариралата част на магистралния топлопровод и съответно са направени заварките на новата част на тръбата. Тази сутрин екип ще провери сигурността на заварките. Следва поетапно и постепенно запълване на мрежата. Това не означава, че парното ще бъде пуснато на минутата. Ако заварките са надеждни и всичко е наред и започне пълненето на мрежата, ще направим всичко необходимо да изпълним 48-часовия срок”, обясни Елизабет Павлова, говорител на "Топлофикация София".

Очаква се до петък вечерта да има парно в засегнатите райони.